andreamedfamilj

Alla inlägg den 17 april 2013

Av Andrea Wadén - 17 april 2013 14:30

Jag tänkte dela med mig av ett recept på Brownies som jag rukar göra. Dom är verkligen supergoda och jag har fått mkt eröm för dom :-)


Brownies 30-35 st


Ingredienser


100 gram margarin

4 dl farinsocker

2 ägg

3 dl vetemjöl

1 msk kakao

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

(100 gram grovt hackade nötter) Jag brukar byta ut nötterna mot hackad vit choklad eller daimkulor. Allra godast blir dem nog med daim då den blir så härligt seg och karamellig i ugnen.


Gör så här ;


Smält margarinet och låt svalna.

Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna 20*30 cm, pappret sitter bättre om man smörjer långpannan lite.

Blanda farinsocker, ägg, vetemjöl, kakao, bakbulver, vaniljsocker och nötter/daim/vit choklad. Blanda i margarinet och rör ihop smeten.

Häll smeten i långpannan och platta ut med mjölad hand. Grädda i 175 grader ca 30 min ( jag brukar ta ut den vid 20-25 minuter då jag vill ha den lite kladdigare).

Då kakan fått svalna i 5 minuter lyfter du upp den genom att dra i bakplåtspappret. Skär den i fyrkanter.

Lycka till!!//Andrea







Av Andrea Wadén - 17 april 2013 09:48

Hej på er så här mitt i veckan :-)


Min vecka startade kaosartat i måndags med en jättemissnöjd dam som bara skrek, grinade och spände sig. Mitt i allt detta så ska jag ta hand om storebror, få i honom frukost och på med rena kläder så att vi kan kila iväg till dagis. Lilla damen somnade i vagnen på vägen det men det varade inte länge... jag hann inte mer än i på dagis och sätta på Devin regnvantar, hjälm och reflexväst. När vi kom ut igen så låg hon och grinade i vagnen. Starckarn var så besvärad av något att hon inte kunde sova trots att hon var helt slut. Väl hemma fick jag sätta henne i bärsälen och guppa upp och ner medan jag hängde tvätt. Lyckades till slut få henne att somna i famnen medan hon låg och gnydde. 50 minuter sov hon, vaknade lagom tills att jag skulle äta.  Hon fortsatte att vara missnöjd, ville inte ha mat men jag lyckades få i henne lite katrinplommonpuré då jag misstänkte att magen var boven.


Vi gicv och hämtade Devin på dagis vid 12 som vanligt och på vägen hem somnade Minou i vagnen, bara att rulla ut på balkongen så hon fick fortsätta sova och sov det gjorde hon. I 4(!) timmar.Bajsat hade hon också gjort så jag misstänker att det var där skon klämde för sen var hon sitt vanliga jag igen. Dock hade hon feber igen när hon vaknade så då ringde jag 1177 och kvinnan jag fick prata med tyckte att vi borde åka in. Allt såg bra ut tack och lov, doktorn kunde inte svara vad febern berodde på.


Lovade ju att visa vad Minou fick i 6 månaders-present;

 

 

Devin blev inte utan han heller :-) Han fick en bil som det blixtrar om när man kör den och så fick han denna tröja ;

 

Campadre hade kampanj på Lundmyr of Sweden för några veckor sedan så då slog jag till. Tröjan till Devin har jag kikat på läänge. Tycker det är så fint med stjärnor.


Sköt om er nu kära läsare. Kram//Andrea


Ovido - Quiz & Flashcards